Hahmon luominen

Täältä löydät kaikki tarvittavat tiedot siihen!
Image

Se on näin helppoa.

Hahmon luominen itse sivuille käy helposti liittymislomakkeen kautta. Lomakkeen yhteydessä on selosteet mitä kuhunkin kenttään kirjoitetaan.

Hahmon luotuasi pääset kirjautumaan sivuille ja muokkaamaan hahmoa lisää niin halutessasi.

Suunnitellessasi hahmoa, ota huomioon pelin aika ja paikka. Sen sijaan että lähdet koettelemaan pelin rajoja luomalla merirosvoseikkailijan tai jonkun super modernin persoonan, kannattaa ennemmin harkita josko loisit hahmon, joka sopii pelin maailmaan ja aikaan kokonaan, ei vain "vähäsen". Tällöin pääset hahmollasi mukaan pelikuvioihin ja maailmaan kunnolla.
Pelin maailmassa ei ole magiaa missään muodossa.

Tutustujatunnus

Tunnus: Tutustuja
Salasana: tutustuja1

Sääntökirja

Vaurastuminen

Voit luoda peliin vapaasti rikkaan tai rahallisesti hyvin toimeen tulevan hahmon. Sen varallisuuden on kuitenkin oltava peräisin jostain loogisesta lähteestä eikä se saa olla loputonta!  Loogisia lähteitä ovat esimerkiksi perintö, osakesijoittaminen, työ ja voitot.
Loogisen vaurastumisen sääntö koskee myös peliin köyhinä tuotuja hahmoja!

Lapset

1920 -luvulla kondomit oltiin jo keksitty ja oli monenlaisia muitakin ehkäisymenetelmiä. Lapsia syntyi silti niin osana normaalia avioliittoa kuin vahinkoinakin. Ota tämä huomioon pelatessasi seksikohtauksia. Lapset ikääntyvät vanhempiensa pelien rinnalla NPC hahmoina, kunnes niillä saa halutessaan alkaa pelata 18 -vuoden iässä.

Hallitsijat

Hahmosi voi olla korkeassa tai johtavassa asemassa tehtaissa, poliisissa, kaupungeissa ja rikollisjärjestöissä. Hahmosi ei kuitenkaan voi olla jonkin maan hallitsija tai vastaava, sillä näiden peliin tuominen muuttaa auttamatta maailman historiaa ja asetelmaa, joka vaatii peliin myöhemmin liittyviltä pelaajilta erillistä pelin maailman historian opiskelua.

Lemmikit

Hahmot voivat omistaa lemmikkieläimiä ja hevosia, mutta nämä eivät ole pelattavia hahmoja. Lemmikkieläimiä voi liikutella ja ottaa mukaan kuvioihin samalla tavalla kuin lapsia. Voit kirjoittaa hahmosi silittämään lemmikkikissaansa, ruokkimaan lemmikkikoiraansa, heittelemään sille puistossa keppiä tai ratsastelemaan hevosellaan maaseudulla.

Mafiat

Pelissä on mafioita. NPC vetoisia ja pelattuja. Pelaajat saavat luoda myös omia mafioitaan, mutta mafian syntyminen täytyy pelata hahmolla alusta loppuun jäsenten värväyksineen kaikkineen, jotta se istuu paremmin pelin maailmaan ja tuo pelikentälle toimintaa. Mafioille on tarjolla omat "salasivut" jotka näkyvät ainoastaan kyseisen mafian jäsenille.

Liiketoiminta

Suuret tavara- ja kauppaketjut eivät olleet vielä pelimme aikakaudella juttu. Ihmisillä oli itsenäistä yritystoimintaa moninaisissa muodoissa. Kun laitat hahmosi jonkin putiikin omistajaksi, otathan ensin selvää kyseisen ammattialan toiminnasta 1920 -luvulla ja selvitä samalla, liittyykö siihen rajoituksia esim. hahmon sukupuolen osalta.

Hahmon elämä

I Maailmansota

Ensimmäinen maailmansota on vastikään ollut. Mikäli hahmosi on yli 18 -vuotias, se muistaa nämä ajat ja sen tuoman laman. Lama oli 1918-1920. Hahmosi on saattanut ottaa osaa itse sotaankin tai päätyä yhdysvaltoihin sodan seurauksena. Kannattaa huomioida tämä merkittävä lähihistorian tapahtuma hahmon menneisyyttä kirjoittaessasi.

Kieltolaki

Kieltolaki on vastikään säädetty ja laitettu käytäntöön. Se vaikuttaa hahmosi elämään. Maailma -sivulla on lisää tietoa.

Ota huomioon

Kaupungin johto

Kaupungin johtajahahmoilla saa pelata. Ne voivat olla tai voivat olla olematta korruptoituneita, tai ne voivat pelata kahteen pussiin: poliiseille ja rikollisjärjestöille.  Sallittuihin johtoasemiin kuuluvat myös kaikenlaiset kirkolliset toimijat kuten papit ja vastaavat. Kun laitat hahmoa johonkin asemaan, olethan perillä siitä mitä tehtäviä kyseiseen asemaan kuuluu.

Poliisivoimat

Poliisivoimat ja niiden johto ovat pelattavissa. Mikäli pelaat poliiseilla, pelaat rikollisjärjestöjä ja rikollisia vastaan. Apunasi ovat muut hahmot, poliisipelaajat sekä suuret NPC joukot.

Pelaamisesta

Aika ja paikka

Pelit etenevät pääsääntöisesti IRL ajan mukaan. Jos kirjoitat peliäsi tammikuussa maanantaina, pelissä on tammikuinen maanantai. Hitaissa peleissä aika on pelin aloitusajankohta.

NPC hahmot

NPC hahmot ovat toimintakykyinen osa yhteiskuntaa ja "hahmoja muiden joukossa". Käytä NPC hahmoja peleissäsi realistisesti, älä kirjoita niistä tyhmiä ja passiivisia nukkeja. NPC hahmot voivat olla hahmosi sukulaisia, jotka piipahtelevat peliteksteissä säännöllisesti, hahmosi rasittava naapuri joka on aina hakkaamassa seiniä tai jonka lapset huutavat, tai NPC hahmot voivat olla suurempi massa vaikkapa poliiseja.