Ohjekirja

Käytännöllistä tietoa itse pelistä ja pelaamisesta!
Image

Memento mori - info

Mori on luotu Felin ja Kiron toimesta 2022, kun haluttiin luoda ihmisillä pelattava realistinen roolipeli johonkin jännittävään ajankohtaan. Sellaiseksi valikoitui 1920 -luku kieltolakeineen ja bilekulttuureineen, mutta myöskin siksi, että useimmat moderneista keksinnöistä olivat tuohon aikaan jo olemassa, tai niitä keksittiin kovaa vauhtia. Esimerkikinä näistä vaikkapa puhelimet ja lentokoneet. Yhteiskuntaluokkia ja naisten eriarvoista asemaa oli vielä jossakin määrin olemassa ja ne tuovakint omaa hauskaa maustettaan peliin!
Halusimme luoda pelin ensisijaisesti aikuisemmalle palaajakunnalle, joten vaikka pelin ikärajoitus on K18, se ei perustu pelkän seksin ja väkivallan pelaamiselle. Ikärajoitus tarkoittaa, että näitä teemoja saattaa vain esiintyä pelissä.

Aina toisinaan pelissä järjestetään mielipidekyselyitä ja äänestyksiä, joiden avulla peliin ja sen käytäntöihin tehdään pelaajien toivomia muutoksia. Tavoitteenamme on iso ja viihtyisä peliyhteisö hyvällä hengellä!

Vaikutteet

Peli on saanut vaikutteita ja inspiraatiota erilaisten dokumenttien ja ajanjaksolle sijoittuvien elokuvien lisäksi Peaky Blinders sekä Broadwalk Empire -sarjoista ja Lackadaisy -sarjakuvasta. Inspiraatiotaulu.
Image

Discord

Discordissa on paitsi pelimme yhteisö, seuranhaku, ilmoitustaulu ja kysymysten sekä vastausten osio... Mutta myös mahdollisuus pelata niille, joille Discord pelialustana tuntuu chattia ja foorumia kotoisammalta. Discordin pelialueilla käytetään viestiketjuja erottamaan pelejä toisistaan, jotteivat ne mene sekaisin. Lisää ohjeita ja tietoa ryhmän help -kanavalla.

Chat

Chat on yksi pelialustoistamme online pelaajille, jotka kirjoittavat tietokoneella. Täällä pelataan nopeatempoisia pelejä, jotka vedetään kerralla läpi. Näin ollen viestien vastausväli on lyhyt ja peliviestit itsessään suositellaan jättämään varsin lyhyiksi, maksimissaan muutamaan lauseeseen.

Foorumi

Pelialustana on vaihtoehtona myös foorumi. Foorumilla voi pelata monenmoista erilaista peliä. Niin hidastempoista pitkillä viesteillä tapahtuvaa tarinankerrontaa, onlinetahtista pikakirjoitusta, kirjeenvaihtopelejä tai puhelinkeskustelupelejä. Foorumille  saa myös arkistoida chat- ja discord pelejä niin halutessaan.

Ohjeita peliin

Arkistoiminen

Foorumipelit jäävät automaattisesti foorumille. Chatin ja Discordin peliviestit on sallittua arkistoida foorumille, mikäli pelaajat niin haluavat. Se ei kuitenkaan ole pakollista. Sen sijaan on kuitenkin suositeltavaa kirjata pelien sattumuksia pelihistoriaan.

Pelitapahtumien kirjaaminen

Hahmojen sivuilla on tabi "pelihistoria", johon voi halutessaan kirjoittaa tiivistetysti hahmolle peleissä sattuneita ja tapahtuneita asioita. Nämä toimivat omanlaisenaan aikajanana.

Suhteiden sopiminen

Hahmoille on sallittua sopia joitakin suhteita valmiiksi (sukulaisuussuhteet), mutta sellainen sopiminen, jossa hahmoille sovitaan kokonaisia romansseja ja avioliittoja ei ole ok. Nämä tämmöiset isommat jutut on syytä pelata tapahtumaan.

Peliseuran pyytäminen

On okei pyytää peliseuraa julkisesti tai privaatisti. Jos haluat pelata jonkun tietyn pelaajan kanssa, kannattaa kysyä privaatisti. Jos taas olet kokeilunhaluinen, julkinen seuranhaku on oikea paikka.

Lomista ilmoittaminen

Sinun ei tarvitse ilmoittaa erikseen lomasta, tauosta, opintokiireistä tai mistään muustakaan. Voit lomaillessasi käydä muokkaamassa hahmosi aktiivisuustilan epäaktiiviseksi, niin se ei näy hahmolistalla eikä kukaan odottele siltä pelejä.

Pelistä lähteminen

Morista ja sen discordista voi lähteä milloin vain, ja myös palata milloin vain. Käy vain merkitsemässä hahmosi epäaktiiviseksi. Jos haluat että hahmosi poistetaan kokonaan, ota yhteys ylläpitoon.